Nedsläckning av kabelTV-nätet i Stugsund och Vågbro

KabelTV-nätet i Söderhamn anlades för över 30 år sedan. De koaxialkablar som lades ner i backen då har nått sitt ”bäst före datum”.

Eftersom Söderhamn Nära satsar stort på att anlägga fiber i kommunen, har vi ingen möjlighet att även hålla det gamla kabelTV-nätet vid liv.

Då vi anlagt fiber i Stugsund och Vågbro väljer vi att avveckla det gamla kabelTV-nätet i desssa områden i januari 2024.

Kanalsökning för dig med digital-TV

Efter att du kopplat in ditt nya programkort från Sappa och gjort kanalsökningen, ställ in TV:n på en kodad kanal (t.ex. C More First, kanalplats 80) och vänta upp till en timme med TV:n påslagen.

Dessa inställningar används för digital kanalsökning:
Frekvens: 306 Mhz
SR: 6 875
QAM: QAM-64
Nätverks-ID 100 (om det krävs fem siffror lägg till två nollor före)

Om du fortfarande inte fått in alla kanaler kan Sappa behöva göra en manuell handpåläggning.
Du som konsument kan skapa ett ärende genom att logga in på Mitt Sappa, då får vår kundsupport all info de behöver från dig direkt och kan lösa ditt ärende snabbt.
På vår hemsida hittar du steg-för-steg-guider för felsökning eller installation och svar på vanliga frågor.
Du kan självklart också chatta med oss på sappa.se eller ringa upp på 0774-444 744.

Information till våra digitala kabelTV-kunder

Den 1 februari 2021 överläts ditt kundavtal för TV-programkort med Söderhamn Nära AB till AB Sappa. Denna överlåtelse till AB Sappa innebär således att AB Sappa övertagit Söderhamn Näras rättigheter och skyldigheter enligt avtalet/en.

Kostnadsfritt programkort och playtjänst!
Samarbetet med Sappa gör att du får tillgång till digitalt basutbud utan extra kostnad (ett programkort ingår per hushåll). Med ditt aktiverade programkort hos Sappa får du dessutom tillgång till tjänsten Sappa Play.

Söderhamn Nära är din kontakt- och avtalspart för basutbudet för fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och villor. För dig som villakund innebär det att det analoga och digitala basutbudet faktureras av Söderhamn Nära. För dig som villakund eller boende i en bostads/hyresrätt är Sappa kontaktytan för alla frågor om digital-TV, TV-utrustning (digitalbox/TV-modul), extra programkort eller tilläggstjänster (kanalpaket eller playtjänster).

Beställ idag!

Digital-TV för mer TV

Du som vill ha stor valfrihet i ditt TV-tittande har kommit rätt. Med vårt digitala baspaket får du ett utbud som innehåller de populäraste kanalerna där du kan välja de kanaler och TV-paket som passar dig bäst. Vi är ett lokalt alternativ utan långa väntetider på telefon.